سردار سرتیپ پاسدار عبدالله ملکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میزان اعتبار هزینه شده برای تکمیل و بهرهبرداری از یادمان شهدای گمنام در مازندران را ۱۰ میلیارد و ۲۰۵ میلیون تومان ذکرکرد. وی افزود: تکمیل بقیه یادمان شهدای گمنام با قدرت در حال اجراست. و در صورت تخصیص منابع مالی مورد نیاز، این یادمانها نیز در آینده نزدیک تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی احداث باغ موزه دفاع مقدس در مازندران را یکی دیگر از طرحهای مهم و در دست اقدام عنوان کرد. و گفت که با تلاشهای صورت گرفته تاکنون۷۲ باغ موزه دفاع مقدس در استان تکمیل شده است. و ۲۸ باغ موزه نیز در دست اقدام است.
وی در بخش دیگر سخنان خود میزان اعتبار در نظر گرفته شده در سالجاری برای تکمیل بخشی از پارک موزه دفاع مقدس در مازندران را ۳۸۵ میلیارد تومان اعلام کرد. و اظهار داشت: بخشی از این میزان اعتبار از طریق خیران و نیکوکاران و بقیه نیز با مشارکت دستگاههای اجرایی ذیربط در استان تامین خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران خاطرنشان کرد: طرح تکمیل پارک موزه دفاع مقدس مازندران در ۲ مرحله و در قالب ۴۰ پروژه با صرف ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در دست اقدام است. که تاکنون ۱۷ پروژه تکمیل و به بهرهبرداری رسیده است.
چاپ 426 عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس در مازندران
سردار ملکی از چاپ ۴۲۶ عنوان کتاب با موضوع هشت سال دفاع مقدس با مشارکت نویسندگان مطرح مازندرانی تاکنون خبر داد. وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۰ کتاب بصورت مکتوب و ۷۰ کتاب نیز بصورت صوتی چاپ شده است، افزود: امسال در گرامیداشت هفته دفاع مقدس در مازندران از ۵۰ عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس رونمایی شد. که ۳۰ کتاب مکتوب و ۲۰ کتاب نیز صوتی بوده است.
وی میزان سهمیه امسال در نظر گرفته شده برای مازندران در چاپ کتاب با موضوع دفاع مقدس را ۶۰ عنوان اعلام کرد. و گفت که در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز، این ظرفیت در استان وجود دارد. که تا پایان امسال بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب فاخر با موضوع هشت سال دفاع مقدس به چاپ برسد.
وی میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پارک موزه را ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از محل مصوبات سفر رئیس جمهور، ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پارک موزه دفاع مقدس در مازندران در نظر گرفته شد که تاکنون ۹ میلیارد تومان آن جذب شده است.
میانگین پیشرفت فیزیکی ساخت پارک موزه دفاع مقدس در مازندران در زمان حاضر ۶۰ درصد اعلام شده است که با تکمیل آن، این استان بزرگ ترین مرکز فرهنگی کشور را در اختیار خواهد داشت.
ساخت پارک موزه دفاع مقدس مازندران در مساحتی حدود ۶۰ هکتار در حاشیه رودخانه تجن ساری در قالب ۲۴ طرح و در سه فاز از سال ۸۶ آغاز شد. و یکی از مشخصات این پارک موزه احداث ساختمانهای « تانک فارم » است. که با الگوگیری از مخازن نفتی در شهر فاو با کاربری فرهنگی طراحی شده است. و احداث مسجد فاطمهالزهرا (س)، یادمان فاو با بنای یکهزارمترمربع در ضلع غربی هم از دیگر ویژگیهای این پارک است.
بر مبنای طرح راهبردی اولیه، پارک موزه دفاع مقدس مازندران متشکل از هشت عرصه و بر گرفته از هشت سال دفاع مقدس است. و مراحل عملیات والفجر ۸ و فتح فاو را روایت میکند. بر مبنای برنامه تعریف شده، فاز نخست پروژه ، عرصه ۸ تا ۸ آن را دربر میگیرد. و با رویکردی نمادین، کناره اروند رود (سایت عملیات)، عبور از اروندرود (ویژگی اصلی عملیات)، ورود به شهر فاو (به عنوان یک بندر استراتژیک) و پاکسازی آن را در طراحی محوطه و منظر به تصویر میکشد.
دهکده یادمان هفت تپه هم با شبیه سازی اردوگاه هفت تپه در این محل طراحی و اجرایی شده است. که شامل سنگرهای بتنی، چادر، ایستگاه صلواتی، میدان، تپه ماهورها، المانها و تندیس شهداست.
مرکز بهداری و طرح ساماندهی، احداث دیوار ساحلی رودخانه تجن و احداث سد لاستیکی به منظور شبیه سازی عملیات والفجر ۸ و عبور رزمندگان اسلام از اروندرود در حد فاصل سدانحرافی تا پل کمربندی جدید هم از دیگر بخشهای این مرکز فرهنگی است.
مازندران در هشت سال جنگ تحمیلی بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۳ هزار و ۱۳۷ جانباز و بیش از ۲ هزار آزاده را تقدیم نظام اسلامی کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید