امین، امانت‌دار وقت شما...1403-02-16
اشتراک گذاری:

مبلغ فطریه 1400 اعلام شد

بورسان: دفتر آیت الله سیستانی، آیت‌الله علوی گرگانی، آیت‌الله سبحانی و آیت‌الله وحید خراسانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی و آیت‌الله صافی گلپایگانی میزان و مبلغ فطریه امسال (۱۴۰۰ هجری شمسی / ۱۴۴۲ هجری قمری) را اعلام کردند.

محمدرضایی، مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد: امروزه عمده مصارف و قوت غالب مردم جهان، گندم است و زکات فطره برای امسال هر نفر ۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. رعایت قوت غالب الزامی ندارد اما بهتر است برای افرادی که برنج ایرانی مصرف می کنند هر نفر حدود ۱۰۰ هزار تومان و برای کسانی که برنج خارجی مصرف می کنند هر نفر ۷۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است. زمان پرداخت زکات فطره از غروب شب عید تا ظهر روز عید فطر است اما کسانی که نماز عید فطر به جا می آورند تا قبل از نماز آن را باید پرداخت کنند. برای فردی که هر روزه را به عمد بی اعتنایی کرده و روزه نگرفته است شصت مُدِ طعام باید به فقرا و نیازمندان طعام دهد و هر مُدِ ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است بنابراین شصت مد طعام 300 هزار تومان برای یک روز کفاره عمد می شود اما برای یک روزه کفاره غیر عمد نیز یک مُدِ طعام یا ۵ هزار تومان معیار است.

بر اساس اطلاعیه دفتر آیت‌الله سیستانی، از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد بیست و یک (۲۱) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی یکصد (۱۰۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، هفتاد و پنج (۷۵) هزار تومان تعیین شده است.

بنابر اطلاعیه دفتر آیت الله علوی گرگانی از مراجع معظم تقلید، مبلغ فطریه ۱۴۰۰ براساس قوت غالب گندم هر نفر حداقل ۲۰ هزار تومان و براساس قوت غالب برنج، متوسط ۱۰۰ هزار تومان است. همچنین، کفاره غیر عمد روزه برای هر روز مبلغ پنج هزار تومان پول نان برای فقرا می‌باشد و کفاره عمد حداقل برای هر روز مبلغ سیصد هزار تومان برای سیر کردن شصت فقیر است.

دفتر آیت الله سبحانی نیز میزان زکات فطریه را اعلام کرد. بر این اساس، میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع (که تقریبا سه کیلو) گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت و مانند اینها است، مکلّف است پول یکى از اینها را طبق قیمتى که در محل خودش دارد محاسبه کرده و به فقیر بپردازد. در این اطلاعیه آمده است: «قیمت هر کیلو گندم ( به نرخ آزاد) در برخی مناطق نزدیک به ۷۰۰۰ تومان و قیمت هر کیلو برنج متعارف، ۲۵۰۰۰ تومان می باشد.»

بر اساس اطلاعیه دفتر آیت الله وحید خراسانی از مراجع تقلید میزان و مبلغ زکات فطریه برای هر نفر را یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند این‌ها – از طعام هاى متعارف در محل – است که مکلّف می‌تواند پول یکى از این‌ها را طبق قیمتى که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد. از آن جا که قیمت هر کیلو گندم در بعضى مناطق نزدیک به ٧٠٠٠ تومان، و قیمت هر کیلو برنج متعارف تقریبا 25000 تومان می‌باشد، فطریه هر نفر به حساب گندم تقریبا ۲۰/۰۰۰ تومان و به حساب برنج ۷۵/۰۰۰ تومان می‌باشد.

دفتر آیت الله نوری همدانی مورد زکات فطره ماه مبارک رمضان ۱۴۰۰ اینگونه بیان کرد: برای هر نفر، یک صاع که تقریباً سه کیلوگرم گندم یا برنج و یا اجناسی که در رساله عملیه ذکر گردید می‌باشد، مکلف می‌تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد. با توجه به اینکه قیمت هر کیلو گندم در بعضی مناطق نزدیک به ۷,۰۰۰ تومان و قیمت هر کیلو برنج متعارف تقریباً ۲۵,۰۰۰ تومان می‌باشد فطریه هر نفر به حساب گندم تقریباً ۲۰ هزار تومان و به حساب برنج ۷۵ هزار تومان می‌باشد.

دفتر آیت الله مکارم شیرازی بر اساس نظر این مرجع تقلید زکات فطره را اعلام کرد: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۲۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج مبلغ ۷۰ هزار تومان است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۵,۰۰۰ تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۳۰۰ هزار تومان است. بنا بر فتوای آیت الله مکارم شیرازی اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.

دفتر آیت الله صافی گلپایگانی میزان زکات فطره و کفاره روزه را اینگونه بیان کرد: مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند. کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است. کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.

دفتر آیت الله العظمی صانعی نیز اعلام کرد که میزان فطریه بر اساس گندم برای هر نفر 20 هزار تومان، بر اساس برنج ایرانی 90 هزار تومان و بر اساس برنج خارجی 60 هزار تومان است.

دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی میزان فطریه به ازای هر نفر(به قرار گندم) را 25 هزار تومان اعلام کرده و افزوده است: با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند. همچنین مبلغ 6500 تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ 390هزار تومان را برای افطار عمدی هر روز، قبول می‌کند و به مصرف آن می‌رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *