مصطفی جمالی در حاشیه نشست با اعضای مجمع خیرین شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: کمبود این تعداد نیرو در کل کشور بیش از هزار نفر شامل پزشک متخصص، خون گیر و سایر ردهها میشود که حدود ۳۰ درصد کل مجموعه نیروهای سازمان انتقال خون در کشور را شامل میشود.
وی، علت اضافه نشدن این نیروها را مشکل کمبود منابع اعتباری و درک نکردن موقعیت و اهمیت انتقال خون برای سلامت و امنیت روانی بیماران از سوی سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور و زیرمجموعههای استانی این سازمان عنوان کرد.
وی درعین حال جذب حداقل بخشی از این نیروهای مورد نیاز را منوط به اختصاص اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان مدیریت برنامه و بودجه عنوان کرد و افزود: البته برای مختل نشدن روند اهدای خون مردم و تأمین مراکز درمانی و بیمارستانی در کشور، با بکارگیری نیروهای طرحی تا حدودی درحال جبران است.
افزایش ۱۳ درصدی اهدای خون در کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور، همچنین به روند خوب رو به رشد اهدای خون پس از پایان پیک ششم کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تعداد اهدای خون در کشور حدود ۱۳ درصد بیشتر بوده است.
جمالی اضافه کرد، البته از وضعیت فعلی و روند رو به رشد اهدای خون در کشور نباید مغرور شویم، و روند اهدای خون مستمر داوطلبان و مردم نوع دوست باید ادامه داشته باشد.
واردات خون به ایران نداریم.
وی خبرهای مربوط به واردات خون به کشور را از پایه و اساس تکذیب و رد کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۲ میلیون نفر در کشور اهدا کننده خون هستند که بخش زیادی از نیاز خونی کشور را برطرف میکنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، با بیان اینکه اگر تا ۳ سال آینده تعداد اهدا کنندگان خود در کشور به حدود دو میلیون و۵۰۰ هزار نفر برسد، روند تأمین خون بیماران در هر شرایطی بدون دغدغه انجام خواهد شد، گفت: البته باید این را هم درنظر داشته باشیم که افزایش سن افراد و نیاز گروه سالمندان و همچنین بیماران خاص، میزان مصرف خون را افزایش خواهد داد.
پالایشگاه خون، فعلاً در دست بررسی
جمالی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص وعدههای داده شده از سوی مدیران سابق انتقال خون برای ساخت پالایشگاه خون در چند شهر کشور گفت، پالایشگاه خون در مازندران، گیلان وکرمان مطرح بوده است، اما فعلاً همه این موارد در حد حرف و صحبت است و هنوز شرایطی که درحد پالایشگاه باشد در شهر خاصی در کشور نداریم.
دیدگاهتان را بنویسید