به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اصغر زکوی صبح سه شنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه انتخابات سال جاری باشکوه برگزار شد، افزود: این انتخابات با کمترین اخلال و اشکال در استان برگزار شد.
وی با عنوان اینکه امکان تحقق این رویداد بزرگ جز با همکاری دستگاههای مختلف امنیتی، انتظامی و اجرایی مقدور نبود، از مشارکت ۶۱ درصدی مردم در انتخابات تقدیر کرد و گفت: امکانات با حداقل چالش در استان به اتمام رسید.
وی با عنوان اینکه انتخابات این دوره از ریاست جمهوری و میان دورهای مجلس خبرگان در استان مشکلات خاص و ویژه ای داشت که نسبت به دورههای قبل کم نظیر بود، افزود: تأخیر یک تا سه ساعته در فرایند آغاز رأی گیری از جمله آسیبها بود و علت یابی آن از سوی عوامل اجرایی و نظارتی در دست اقدام است.
حجت الاسلام زکوی یادآور شد: با توجه به احراز هویت الکترونیکی، این دستگاه در برخی مواقع در ایجاد تأخیر در رأی گیری مؤثر بوده است و همچنین عوامل اجرایی آموزش کافی را ندیده بودند.
رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان بر انتخابات سیزدهمین دوره رئیس جمهوری اسلامی در مازندران، آموزش ناکافی عوامل اجرایی و نظارتی را از دیگر آسیبها ذکر کرد و گفت: همچنین تمدیدهای مکرر پایان رأی همواره آسیب زا بوده است.
وی با اشاره به اینکه هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها جزو هیئتهای ممتاز بوده است، افزود: لابی گری های برخی افراد حقیقی و حقوقی و نمایندگان مجلس در هیئت مرکزی سبب شد تا برخی از افرادی که صلاحیت آنان توسط مراجع ذیصلاح تائید نشده بود، دوباره تأیید شدند.
حجت الاسلام زکوی یادآور شد: آنقدر آش شور شده بود که رئیس هیئت نظارت استان استعفا داد و تأیید صلاحیتهای بی رویه و اعتراضات نامزدها و مردم اوج گرفته است.
وی افزود: نفوذ برخی افراد و صاحبان ثروت و قدرت سبب شد تا برخی افراد فاقد واجد شرایط و ردصلاحیت شده، دوباره تأیید صلاحیت شود.
حجت الاسلام زکوی، خرید و فروش آرا و هزینههای سنگین را از دیگر آفتهای انتخابات شوراها بوده است، گفت: به این ترتیب انتخابات شوراها با کمترین چالش برگزار شده است.
رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان بر انتخابات سیزدهمین دوره رئیس جمهوری اسلامی گفت: یکی از وظایف شورای نگهبان رصد کنش نمایندگان و کنشگران سیاسی و اجتماعی است.
وی به نامزدهای شوراها توصیه و تاکید کرد تا پاکدستی را رویه خود قرار دهند از رفتار برخی افراد در گذشته درس گیرند.
حجت الاسلام زکوی یادآور شد: برای انتخابات ۱۴۰۲ باید شرایط به گونه فراهم شود تا اقداماتی از طریق مراجع قانونی صورت گیرد تا شرایط برای حضور افراد اخلاق مدار و قانون مدار مهیا شود.
وی تدوین قانون جامع انتخابات را امری مهم و ضروری دانست و گفت: قانون باید براساس ابلاغیه گام دوم انقلاب و تجربه ۴۰ ساله انتخابات نوشته و بازنگری شود.
وی گفت: باید قانونی تدوین شود تا جلوی ثبت نامهای اتوبوسی را بگیرد و جلوی ورود پولهای کثیف و خرید و فروش آرا را سلب کند و هزینه تخلفات را بالا برد.
دیدگاهتان را بنویسید