امین، امانت‌دار وقت شما...1403-09-03
اشتراک گذاری:

روشن کردن چراغ توسعه ، مطالبه فریدونکناری‌ها از استاندار مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، فریدونکنار یکی از شهرستانهای ساحلی استان مازندران است که با وجود حجم بالای گردشگری و برخورداری از مزیت هایی همچون تولید مرغوب‌ترین برنج کشور به عنوان کم برخوردارترین منطقه استان شناخته می شود.

فریدونکنار گردشگرپذیر با میزبانی سالانه از حدود ۶ میلیون مسافر ، قرار گیری در شاهراه گردشگری و ترانزیتی مازندران در مسیر شرق به غرب و همچنین همجواری با دریا، همواره در گزارشات رسمی به عنوان شهرستان کم برخودار مازندران در تراز ملی معرفی می شود؛ مشکلی که در توسعه نیافتگی و زیرساخت های ضعیف و تا حدی معیوب آن ریشه دارد.

دستیابی به بسیاری از امکانات رفاهی، تفریحی، بهداشتی و آموزشی که جزء امکانات و حقوق اولیه شهروندان محسوب می شود و وجود آنها در بسیاری از استان های و حتی شهرستان های همسایه فریدونکنار امری معمول و متداول است، برای ساکنان فریدونکنار به آرزوی تحقق نیا فته چندین دهه ای و حتی رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است.

توسعه منظر و نمای شهری، فضا و زیرساخت های گردشگری، فضای سبز، مجموعه‌های تفریحی، اشتغال، خدمات شهری و حتی امکانات درمانی از جمله مواردی است که فریدونکنار سال‌ها در آرزوی آن است.

با این که وضعیت موجود سبب شد تا از مدتی پیش توسعه نیافتگی فریدونکنار در تراز ملی مطرح و نام این شهرستان در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته کشور قرار ابیگرد ، اما درونمای توسعه در این منطقه همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و شاید به همین دلیل است که این بار نماینده عالی دولت سیزدهم در مازندران فریدونکنار را به عنوان دومین مقصد سفر شهرستانی خود به همراه مدیران ارشد تمامی دستگاه های اجرایی استان قرار داده است تا از نزدیک مسایل و مشکلات این شهرستان را بررسی کند و گام های مورد نیاز را بردارد.

روشن کردن چراغ توسعه ، مطالبه فریدونکناری‌ها از استاندار مازندران

جزیره‌ای به نام بندر

نمایندگان اقشار مختلف مردم در فریدونکنار در نشست خود با استاندار مازندران به مشکلاتی از جمله عدم تعامل شهر و بندر، مغفول ماندن ظرفیت های گردشگری، مشکلات درمانی و پزشکی،  معضلات بخش کشاورزی و  همچنین نبود برخی از ادارات  عدم برخورداری از سینما و امکانات فرهنگی و تفریحی پرداختند.

محمد عباسی  نماینده جامعه ایثارگران در نشست با استاندار به عدم تعامل شهر و بندر اشاره کرد و گفت: متاسفانه با گذشت بیش از ۱۰ سال از تاسیس اولین بندر بخش خصوصی در این شهرستان هیچ آورده ای  از این بندر نصیب مردم فریدونکنار نشده است.

وی افزود : نه تنها بندر فریدونکنار رهاوردی برای شهرستان نداشته است بلکه  این بندر به علت ساخت و سازهای خود میلیاردها تومان به شهرداری فریدونکنار بدهکار است و اگر این بدهی پرداخت شود بودجه دو سال آینده شهرداری تامین خواهد شد.

عباسی همچنین به مشکلات عبور و مرور در ورودی بندر نیز اشاره کرد و گفت : متاسفانه به دلیل نبود کمربندی ، رفت و آمد کامیون ها برای ورود به بندر سبب ترافیک شهری و افزایش تصادفات شده است که باید به این معضل رسیدگی شود.

بندر فریدونکنار یکی از سه بندر استان مازندران است که در سال ۱۳۶۹ به عنوان بندر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. ساخت این بندر در نیمه اول سال ۱۳۸۶ به اتمام رسید و با توجه به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و با اعمال حاکمیت سازمان بنادر و دریانوردی ، به بخش خصوصی واگذار و در نهایت پس از طی مراحل قانونی این بندر چند منظوره در ۲۱ بهمن ۱۳۸۶ حین انجام عملیات عمرانی به صورت رسمی بهره برداری شد.
بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان اولین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر است. این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیک ترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است که با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

روشن کردن چراغ توسعه ، مطالبه فریدونکناری‌ها از استاندار مازندران

شهرک خزر ؛ تافته جدا بافته

نماینده جامعه ایثارگران همچنین به نحوه آزادسازی سواحل در فریدونکنار انتقاد مرد و گفت: بخش عظیمی از سواحل شهرستان فریدونکنار در اختیار شهرک خزرشهر می باشد که آزاد سازی نشده است. 

وی افزود: متاسفانه این شهرک خصوصی و سواحل آن در اختیار عده خاصی  قرار دارد و مردم عادی اجازه ورود به این شهرک را ندارند و  از این رو لازم است که استاندار مازندران برای حل این مشئله چاره اندیشی نمایند.

شهرک خزرشهر یک شهرک ساحلی خصوصی  است که در کیلومتر ۶ جاده بابلسر به فریدونکنار قرار دارد. ورود به شهرک خزرشهر نیازمند کارت ورود است و برای عموم آزاد نیست و تنها مالکان یا مهمانان آنان با هماهنگی امکان ورود دارند.

عرب نژاد دبیر انجمن خیرین سلامت فریدونکنار  نیز در این جلسه خواستار الحاق بهداشت و درمان فریدونکنار به دانشگاه علوم پزشکی بابل شد و گفت : متاسفانه با وجود برخورداری بیمارستان فریدونکنار از امکانات کافی ولی این بیمارستان از نبود پزشکان متخصص رنج می برد.

وی افزود : طی سال های اخیر خیرین سلامت شهرستان فریدونکنار بالغ بر پنج میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان این شهرستان هزینه کردند ، اما دانشگاه علوم پزشکی مازندران حتی از فرستادن یک پزشک متخصص و فوق تخصص به این بیمارستان خودداری کرده است.

دبیر انجمن خیرین فریدونکنار گفت : بسیاری از شهروندان فریدونکناری برای اقدامات پزشکی خود به شهرستان بابل مراجعه می کنند ، ولی بیماران خاص و پیوندی به این علت که شهرستان فریدونکنار زیرمجموعه علومم پزشکی بابل نیست نمی توانند داروهای خود را از بابل تهیه کنند.

عرب نژاد با بیان اینکه تامین داروهای خاص  برای مردم فریدونکنار دردسرساز شده است ، افزود : بیمارستان فریدونکنار در پنج سال اول تاسیس خود زیر مجموعه علوم پزشکی بابل بود و در حال حاضر نیز برای برای رفع مشکلات درمانی و دارویی خواستار از سرگیری همان روند هستیم.

بیمارستان امام خمینی (ره)  فریدونکنار در سال ۱۳۷۰ افتتاح  شد این بیمارستان دارای ۱۵۰ تخت مصوب می باشد که در حال حاضر ۱۲۰ تخت آن فعال است .

روشن کردن چراغ توسعه ، مطالبه فریدونکناری‌ها از استاندار مازندران

نبود ادارات؛ درد مشترک شهرستان‌های محروم مازندران

سیف الهی نماینده شورای اسلامی شهر فریدونکنار هم در نشست با استاندار  ضمن گلایه از عقب ماندگی شهرستان ، گفت : با وجود این که فریدونکنار تنها شهرستان کم برخوردار در استان مازندران معرفی شده است حداقل انتظار مردم این خطه استقرار ادارات در شهرستان برای رفع مشکلات است.

وی افزود : هشت اداره ار جمله منابع طبیعی، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و اوقاف  برای شهرستان فریدونکنار و بابلسر مشترک است، خواسته مردم شهرستان این است که حداقل ادارات مشترک در فریدونکنار دفتر نمایندگی داشته باشند و هفته ای دو بار برای رسیدگی به درخواست ها و مشکلات مردم در این دفاتر حضور یابند.

سیف الهی همچنین به مشکلات تامین آب برای بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت : متاسفانه آلودگی رودخانه ها بر اثر فعالیت معادن در بالادست رودخانه هراز سبب بی کیفیتی و نا سالم شدن آب برای بخش کشاورزی شده است.

وی توضیح داد : با وجود لایروبی های مداوم به علت حجم بالای آلودگی کشاورزان نمی توانند از آب روخانه برای آبیاری مزارع استفاده کنند ، در صورتی که در سال های قبل حتی آب رودخانه برای مصارف آشامیدنی و خانگی نیز قابل استفاده بود.

نماینده شوراهای اسلامی شهرستان فریدونکنار برای صحبت کردن در این نشست ، خواستار ورود جدی محیط زیست به آلودگی آب رودخانه های شهرستان شد و گفت : اگر به این مسئله رسیدگی نشود تامین آب برای کشاورزان بسیار دشوار خواهد شد و همچنین کیفیت برنج نیز تحت تاثیر این مساله قرار خواهد گرفت.

روشن کردن چراغ توسعه ، مطالبه فریدونکناری‌ها از استاندار مازندران

مغفول ماندن گردشگری در فریدونکنار

آزادی نماینده حوزه گردشگری و دامگاه داران فریدونکنار نیز در این جلسه از نبود فضای گردشگری در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه باوجود ظرفیت های زیاد منطقه ، گردشگری در این شهرستان مغفول مانده است و هیچ تلاشی برای توسعه آن صورت نگرفته است.

وی گفت: متاسفانه نبود ظرفیت های گردشگری سبب شده است فریدونکنار به مقصد گردشگری تبدیل نشود و مسافران نیز از این شهرستان تنها به عنوان محل گذر استفاده کنند.

آزادی گفت: به عنوان مثال باغ پرندگان یکی از ظرفیت های خوب این شهرستان است ولی به علت فضای محدود مورد استقبال گردشگران قرار نمی گیرد.

نماینده حوزه گردشگری همچنین از هجمه های فضای مجازی در خصوص شکار پرندگان در فریدونکنار انتقاد کرد و گفت: این هجمه سبب شده است که فریدونکنار به عنوان قتلگاه و یا سیاهچاله پرندگان معرفی گردد در صورتی که در واقعیت چنین نیست و صید پرندگان در فریدونکنار تنها به شیوه سنتی انجام می شود.

شهرستان فریدونکنار و تالاب‌هایش یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در مازندران به شمار می‌رود،تالاب بزرگ فریدونکنار به مساحت پنج هزار و ۷۰۰ هکتار با مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران نادر آبزی اکنون یکی از غنی ترین اکوسیستم های تالابی شمال ایران است که نادرترین پرندگان و به طور کل موجودات زنده را می شود در این تالاب زمستانی دید.

نبود زیرساخت های فرهنگی ، هنری از جمله عدم برخوردای فریدونکنار از سینما، نبود پارک بانوان، مشکلات مسکن فرهنگیان و  خانه های مسکن مهر،  صدور پروانه های ساخت بدون نظارت کافی، مشکلات فاضلاب شهری در پی ساخت و ساز های بی رویه ،واگذاری بخش های ورزشی به افراد بدون صلاحیت،  عدم توجه به قشر ورزشکار، عدم پرداخت حقوق ناجیان، عدم پاسخگویی برخی مدیران در ادارات  از دیگر مسائلی بود که در این نشست مطرح شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *