امین، امانت‌دار وقت شما...1403-04-13
اشتراک گذاری:

انفجار‌هایی با مجوز در خطیرکوه!/ تکلیف مشکلات زیست محیطی چه می شود؟

عباس عبدی معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، گفت: انفجار در معدن شن و ماسه سوادکوه با مجوز هیئت ناریه استان که متشکل از نمایندگان استانداری، سپاه، نیروی انتظامی، نهاد‌های امنیتی و نماینده اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران است صورت گرفته بود.

او با بیان اینکه انفجار در معدن شن و ماسه برای برداشت امری طبیعی است، گفت: معدنکاران در معدن‌های روباز برای پایین آوردن هزینه استخراج و بالا بردن میزان بهره برداری از معادن اقدام به آتشباری و انفجار می‌کنند.

عبدی گفت: معادن برای دریافت مجوز فعالیت اگر در مناطق چهارگانه زیست محیطی قرار بگیرند به لحاظ قانونی باید از اداره کل محیط زیست استعلام شود و اگر خارج از مناطق چهارگانه و در محدوده منابع ملی قرار بگیرند از اداره کل منابع طبیعی استعلام و در صورت پاسخ مثبت تبدیل به معدن می‌شود.

معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران درباره بروز مشکلات زیست محیطی برای منطقه با انفجارهای اخیر با بیان اینکه مازندران در بحث پوشش گونه‌های زیستی در کشور شاخص‌تر است، گفت: اگر بخواهیم اینگونه حساب کنیم در هیچ جای استان اصلا نباید مجوز فعالیت معدنی داده شود.


او افزود: بدلیل نیازی که صنایع مختلف به مواد معدنی دارند و در جا‌هایی که متولی عرصه موافقت کند ، پروانه فعالیت صادر می شود

چرا از روش‌های نوین علمی در اکتشاف معدن استفاده نمی‌شود؟

معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران با بیان اینکه یکی از روش‌های طبیعی استخراج مواد معدنی در دنیا انفجار  است، گفت: انفجار نشان داده شده در فیلم برای مهندسان معدن اتفاق عجیبی نبوده اما چون انفجار فیلمبرداری و برای عموم مردم نمایش داده شد برای عامه مردم عجیب به نظر می‌رسد.

جاده‌ای به هیچ عنوان مسدود نشده است

معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران گفت:معمولا هیئت ناریه مواد انفجاری را به معدن برده و عملیات آتشباری انجام می‌دهند و قبل از  آن مسیر‌ها را مسدود و اطلاع رسانی می‌کنند.

او افزود:هیت ناریه از قبل بررسی کرده که انفجار‌ها از منازل روستایی و مکان‌هایی که فعالیت زیستی دارند بیشتر از یک کیلومتر فاصله  داشته باشد.

عبدی گفت: اطراف این معدن تا یک کیلومتری منزل مسکونی وجو ندارد که موج انفجار بخواهد روی افراد و منازل آن‌ها تاثیر داشته باشد.

معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران با بیان اینکه صدای انفجار هم امری طبیعی بوده که وجود دارد، افزود: روش‌های مدرن تری هم در خصوص انفحار وجود دارد که بتوان انفجار کنترل شده انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *