امین، امانت‌دار وقت شما...1403-09-02
اشتراک گذاری:

7 عادت افراد موفق در تصمیم گیری

صاحبان کسب و کار و کارآفرینان، هر روز باید تصمیماتی را اتخاذ کنند؛ برخی از این تصمیم‌ها، تاثیرات شگفت‌انگیز و برخی دیگر، تاثیر جبران‌ناپذیری را در آینده‌ی کسب و کار دارند. می‌دانیم که برای رسیدن به موفقیت، باید تصمیمات بهتری اتخاذ شود. اما فراموش نکنید که حتی کوچکترین تصمیمات روزانه هم می‌تواند تاثیرات کلی را به همراه داشته باشد.

تمام تصمیم‌ها، حتی کوچکترین آنها نیز با اهمیت هستند. اما داده‌های علمی چه توصیه‌هایی را در زمینه‌ی تصمیم‌گیری در اختیار ما قرار می‌دهند؟ افرادی که همواره درست تصمیم می‌گیرند، از چه رویکرد یا پروسه‌ای استفاده می‌کنند؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها با ما همراه شوید:

1. قبل از تصمیم‌گیری، تحقیق می‌کنند

آنها درباره‌ی چیزهایی که دانش کافی از آنها ندارند، تحقیق می‌کنند. اینگونه از افراد، از نزدیکان خود سوال می‌کنند، به نسل‌های مختلف، فرهنگ‌های متنوع و شبکه‌های اجتماعی گوناگون رجوع می‌کنند. آنها با کارمندان و یا حتی رقیبان خود حرف می‌زنند. آنها همه چیز را از تمامی جوانب می‌سنجند. آنها ازینکه خود را به چالش بکشند هراسی ندارند و از ناحیه‌ی امن خود خارج می‌شوند.

2. آنها منابع را بررسی می‌کنند

افرادی که اغلب درست تصمیم می‌گیرند، به تنها یک منبع کفایت نمی‌کنند. همیشه گرایشاتی در رسانه‌ها وجود دارد که بیشتر از همه به آنها پرداخته می‌شود؛ علاوه بر این نمی‌توان اخبار و شایعات بی‌پایه اساس را نیز نادیده گرفت. بنابراین باید به صورت گسترده، تمامی منابع را مورد بررسی قرار دهید تا تصمیم‌گیری دقیق‌تری داشته باشید.

3. آنها مطالعه می‌کنند

مقاله‌های کوتاه بسیار ارزشمند هستند، چرا که اطلاعات گسترده‌ای را به صورت مختصر در اختیار شما قرار می‌دهند. اما کسانی که همیشه در تصمیم‌گیری موفق هستند، بیشتر کتاب می‌خوانند. آنها درباره‌ی موضوعات مختلف مطالعه می‌کنند و هر روز چیز جدیدی را یاد می‌گیرند. اینگونه از افراد در سراسر زندگی خود به یادگیری و مطالعه پرداخته‌اند؛ حتی بیل گیتس، ثروتمندترین فرد جهان نیز هر روز مطالعه می‌کند و به دیگران نیز توصیه می‌کند که حتما این کار را در روتین روزانه‌ی خود قرار دهند.

4. آنها کنجکاو هستند

افرادی که به درستی تصمیم می‌گیرند، اغلب فراتر از محدودیت‌ها فکر می‌کنند، چیزهایی که گفته نمی‌شود، موارد غیر معمول یا جالب‌تر برای آنها جذاب‌تر است. آنها پرسش‌های زیادی را مطرح می‌کنند. کنجکاو بودن نه تنها یک خصیصه‌ی خوب به شمار می‌رود، بلکه روند تصمیم‌گیری را نیز بهبود می‌بخشد.

5. آنها خودشان را به خوبی درک می‌کنند

افرادی که روند تصمیم‌گیری درستی دارند، علاوه بر درک درست از نیازها، برنامه‌ها و عقاید اطرافیان، احساسات و باورهای خود را نیز به درستی درک می‌کنند. برای مثال اگر روز بدی را آغاز کرده‌اند و نگرش منفی گرایانه‌ی آنها بیشتر شده است، ایده‌هایی که پیش روی آنها قرار می‌گیرد را کنار می‌گذارند و یا اینکه از همکاران خود کمک می‌گیرند تا ایده را مورد بررسی قرار دهند.

6. آنها همواره می‌خواهند که بیشتر بدانند

اینگونه از افراد ترجیح می‌دهند که درباره‌ی چیزهای بیشتر اطلاعات کسب کنند. آنها جرات مطرح کردن پرسش‌هایی را دارند که هیچ‌کس دیگر آنها را به زبان نمی‌آورد. این افراد به خوبی می‌دانند که داده و اطلاعاتی که پیش‌روی آنها قرار می‌گیرد، تنها بر مبنای مجموعه‌ای از سوالات جمع‌آوری شده است.

آنها تحلیل‌های دقیق‌تری را طلب می‌کنند و دائما از خودشان می‌پرسند “چه چیزی را باید بدانم؟” یا “معنی این داده چیست؟”

7. آنها در نهایت تصمیم می‌گیرند

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که به سرعت در حال حرکت و پیشرفت است. حتی محتاط‌ترین رهبران نیز بالاخره باید افکار خود را به اجرا گذاشته و رویای خود را به واقعیت تبدیل کنند. افرادی که روند تصمیم‌گیری درستی دارند، می‌دانند که بالاخره باید پاسخ منفی یا مثبت خود را اعلام کرده و از موضوع عبور کنند. اینگونه از افراد حاضر نیستند که همکاران، کارمندان و دیگر افراد را در شرایط بی‌اطلاعی قرار دهند.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید که تصمیمات درستی را در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود اتخاذ کنید باید ذهن بازی داشته باشید، کنجکاو باشید، پرسش‌های چالش‌برانگیز مطرح کنید، رویا پرداز باشید و تردید داشته باشید تا بتوانید درباره‌ی آنها اطمینان حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *