محمد امیر عادلانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : انتخابات تضمین وجه جمهوریت نظام و انقلاب و کشور ما است و مشارکت مردم در هر انتخاباتی در حقیقت نمادی از صلابت ، عزت کشور و انقلاب و سهیم بودن و مردمی بودن آن می باشد و به همین دلیل هم به هر میزانی که مشارکت آگاهانه و آزادانه مردم در انتخابات ها گسترده تر و وسیع تر باشد ، عزت و اقتدار کشور در داخل و صحنه بین المللی بیشتر می شود.
وی با اظهار این که کاهش مشارکت مردم در انتخابات ، اصل انتخابات را به نوعی مخدوش جلوه می دهد و برای کشور خسارت بار است ، گفت : بنا بر این مشارکت حداکثری مردم در این انتخابات با توجه به قرار داشتن کشور در یک شرایط خاص از حیث داخلی و بین المللی بسیار مهم است و همه ارکان حکومت باید برای تحقق آن تلاش کنند.
عادلانی افزود : در سال های اخیر کشور ما با هجمه سنگینی از دشمنی های مختلف بویژه از سوی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ مواجه بود و یکی از اهداف دشمنان برای تشدید فشارها ایجاد شکاف میان مردو و نظام بوده است و مشارکت حداکثری نشان خواهد داد که فشارها بر مردم بی اثر بوده در حالی که کاهش مشارکت به معنای موفقیت تحریم ها برداشت خواهد شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت : در حوزه داخلی نیز بر اساس قانون اساسی هرگونه تصمیم گیری در عرصه های مختلف از پایین ترین تا بالاترین ارکان نظام وابسته به مشارکت مردم است و تصمیماتی می تواند با موفقیت به نتیجه برسد که پشتوانه مردمی داشته باشد و مشارکت بالای مردم در انتخابات تصمیمات داخلی را نتیجه بخش تر می کند در حالی که کاهش مشارکت نتیجه عکس خواهد داد.
وی افزود : هرچقدر مشارکت مردم گسترده تر ، آگاهانه تر و موثرتر باشد بهتر می توان مسایل و مشکلات داخلی را حل کرد و خسارت هایی را که تحریم های ظالمانه بر جامعه وارد کرده است ، جبران نمود.
عادلانی گفت : متاسفانه بر اثر تحریم های ظالمانه ، مردم در تنگناهای مختلف قرار گرفته اند و برای عبور از این تنگناها به مشارکت همگانی نیاز است و همه باید راه را برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات و حل مشکلات باز کنند.
وی افزود : بحث مشارکت در نظام و کشوری مطرح است که تمام کارهایش از طریق انتخابات انجام می شود ، طبیعی است که حضور مسئولانه ، آگاهانه و آزادانه باشد در این صورت ما می توانیم بر بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی فائق بیاییم .
فعال سیاسی اصلاح طلب سطحی نگری را یکی از آفات جامعه برشمرد و گفت : وقتی می گوییم فراهم کردن زمینه حضور موثر و آگاهانه مردم ، یعنی باید اقدامات عملی در این زمینه صورت گیرد و مردم قانع شوند که انتخابات بر سرنوشتشان تاثیر دارد و نمی توان با حرکات سمبلیک و نمایشی مردم را برای مشارکت در انتخابات قانع کرد.
وی افزود : باید به حق تعیین سرنوشت مردم احترام گذاشت . نباید در حد شعار و نمایشی حضور مردم را در صحنه طلب کرد. انتخابات و صندوق های رای بهترین جلوه گاه حضور مردم برای تعیین سرنوشت و پایبندیشان به آرمان های انقلاب و نظام است. هیچ کس نمی تواند این حق را از مردم دریغ کند.
عادلانی با اظهار این که بنیانگذار انقلاب اسلامی یکی از وظایف حکومت اسلامی را فراهم کردن حق تعیین سرنوشت و برگزاری انتخابات آزاد می دانست ،گفت : تجربه ثابت کرده است تا زمانی که انتخابات با حضور حداکثری مردم در کشور برگزار شد ، عزت و اقتدار برای کشور به ارمغان آورد و زمانی که حضور حداقلی را شاهد بودیم خسارت هایی متوجه کشور شد.
وی افزود : با توجه به اینکه انتخابات گذشته را در شرایط بسیار حداقلی حضور مردم پشت سر گذاشتیم ، این آسیب همچنان می تواند وجود داشته باشد و مثل انتخابات گذشته حضور حداقلی را در انتخابات پیش رو داشته باشیم در نتیجه همه باید تلاش کنند تا مردم برای تعیین سرنوشتشان پای صندوق های رای بیایند.
این فعال سیاسی تاکید کرد : کاهش مشارکت مردم در انتخابات تهدید جدی برای امنیت و منافع ملی و نظام محسوب می شود. باید تلاش کرد تا مشارکت انتخاباتی حداکثری و در شان نظام اسلامی باشد و تمامی مسئولان ، دستگاه ها و نهادها در این زمینه وظیفه مند هستند.
عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان مازندران با اشاره به اینکه در ساختار سیاسی کشور برای مشارکت آگاهانه و مسئولانه مردم در عرصه های مختلف تمهیداتی اندیشیده و اجرا شده است، افزود : به طور مثال در حوزه اجتماعی تشکل ها و سازمان های مردم نهاد تعریف شده اند و در بخش سیاسی نیز احزاب و تشکل های سیاسی هستند . اما یکی از آسیب های چند سال اخیر در زمینه فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی این است که خیلی نقش آنها کم رنگ دیده شده و بی توجهی به این بخش صورت گرفته است .
وی ادامه داد : در کشوری که بنیانگذاران آن و رهبران آن همچون شهید آیت الله بهشتی ، شهید باهنر ، مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی ، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و مقام معظم رهبری خود از شخصیت های حزبی بودند ، نباید نسبت به نقش احزاب بی توجهی شود.
عادلانی گفت : هیچ بدیلی برای احزاب وجود ندارد. اگر به آنها بی توجهی شود کانون های قدرت و ثروت جایگزین آن خواهد شد و نتیجه چنین روندی هم فساد روزافزون و دلسردی مردم است.
وی اضافه کرد : اینکه در انتخابات هزینه های تبلیغات و کاندیداها خیلی گسترده و زیاد شده است ، به خاطر این است که به نقش احزاب توجهی نشده است و رسانه ها و مراکز فرهنگی نیز به این مساله کمتر توجه دارند که احزاب نقش اساسی دارند .
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت : مشارکت حداکثری بدون توجه به نقش احزاب محقق نمی شود. مردم سالاری با واسطه نظام حزبی و آگاه سازی سیاسی مردم امکان پذیر است. احزاب بهترین کانون برای جلب نظر مردم و تحقق حضور حداکثری و آگاهانه آنان در انتخابات هستند و وقتی احزاب به حاشیه رانده شوند ، مشارکت حداکثری و حضور آگاهانه مردم مخدوش می شود.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود.
دیدگاهتان را بنویسید