روز نو: سیدرضا فاطمی امین قرار است به وزارت صنعت معدن و تجارت یکی از کلیدیترین وزارتخانهها برود. وزیر پیشنهادی سیدابراهیم رییسی برای صمت کیست و چه سوابقی دارد؟
فهرست پیشنهادی کابینه ابراهیم رئیسی برای دریافت رای اعتماد به مجلس ارائه شد. در این فهرست نام سیدرضا فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت آمده است. رضا فاطمی امین کیست؟
رییسی در چینش کابینه خود به یارانش در آستان قدس رضوی توجه ویژهای داشته است و حالا که او بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده، همراهان قدیمیش هم احتمالا به پاستور میروند. سید فاطمی امین یکی از این همراهان قدیمی رییسی در مشهد بوده که اکنون به عنوان وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای کلیدیترین وزارتخانهها معرفی شده و قرار است در دولت رییسی، در صورت کسب رای اعتماد فاطمی امین وزارت صنعت، معدن و تجارت را به دست بگیرد.
سیدرضا فاطمی امین کیست؟
سیدرضا فاطمی امین متولد شاهرود است و جزو وزرای جوان پیشنهادی به حساب میآید. او متولد ۱۳۵۳ و ساکن مشهد است. فاطمی امین خیلی زود وارد جرگه مدیران کشور شد و کارش را از یک موسسه قرانی آغاز کرد و راه خود را با مدیریت در بنگاههای اقتصادی ادامه داد.
او در سن ۲۳ سالگی، بلافاصله بعد از اتمام تحصیلات در مقطع لیسانس و در رشته الکترونیک، به سمت مدیرعامل موسسه نورالثقلین منصوب شد. این موسسه سال ۷۰ تاسیس شد و سال ۷۵ فاطمی امین در عنفوان جوانی مدیریتش را به دست گرفت. نورالثقلین به مدیریت فاطمی امین دستور کار خود را برگزاری کلاسهای تفسیر قرآن و احکام و مداحی تعریف کرده بود، اما این راه شروع اولیهای برای فاطمی امین بود و به پشتوانه همین سابقه فعالیت مذهبی فرصتهای اقتصادی برایش فراهم شد.
فاطمی امین در سال ۸۰ موسسه قرآنی نورالثقلین را در حالی ترک کرد که مجری پروژه شهر سالم مشهد شده بود. جالب است که رشته تحصیلی فاطمی امین الکترونیک بوده و این رشته نه به نوراثقلین مرتبط میشد و نه پروژه شهر سالم مشهد، اما به هرحال فاطمی امین توانسته بود هر دو سمت را به عنوان اولین سمتهای اجرایی در کارنامه خود ثبت کند.
فاطمی امین بعد از پروژه شهر سالم مشهد، مجری طرح نوسازی خودروهای فرسوده کشور شد و در حوزه شهرداری فعالیت میکرد تا دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد که در ورود به دولت برای فاطمی امین گشوده شد.
از دولت احمدی نژاد تا قائممقامی آستان قدس
او از آذر ۸۷ تا شهریور ۹۲ رییس ستاد تحول صنایع و معادن بود و همزمان از آذر ۸۸ تا آبان ۹۱ عضو هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هم بود. این همزمانیها اما در سمتهای دیگر نیز ادامه داشت. فاطمی امین از بهمن ۸۹ تا شهریور ۹۰ معاون برنامهریزی، توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن را برعهده داشت و در فروردین ۹۰ سخنگوی وزارت صنایع و معادن دولت احمدینژاد بود.
میدان بعدی که پذیرای حضور فاطمی امین شد آستان قدس رضوی بود. او در دهه ۹۰ وارد آستان قدس رضوی شد و با مدیریت مرکز سرمایهگذاری و مشارکت آستان قدس رضوی کار خود را در این نهاد آغاز کرد. بعد از آن عضو هیات مدیره آستان شد و در نهایت هم مدیرعامل سازمان اقتصادی آستان را برعهده گرفت و بعد با یک ترفیع قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی شد.
او همچنین عضو کمیته عالی پدافند غیرعامل وزارت صنعت، معدن و تجارت، عضو شورای عالی آموزش و پرورش و عضو شورای پژوهشی سازمان هدفمندسازی یارانهها بوده است.
تمامی این سمتهای اجرایی اما یک سوی فعالیتهای فاطمی امین بوده و او به طور مستقل هم برای خود فعالیتهای اقتصادی در کارنامه دارد.
طبق اطلاعات درج شده در آگهیهای روزنامه رسمی، او چندین شرکت اقتصادی دارد که تمامی آنها را در دهه ۹۰ توانسته به نام خود ثبت کند. فاطمی امین عضو هیات مدیره بنیاد تعاون زندانیان، عضو هیات مدیره توسعه پترومفید و عضو هیات مدیره فناوران مدیریت علم هم افزا است. رییس شرکت فناوران مدیریت علم هم افزا، حمیده رییسی متولد شاهرود است.
اینکه چه کسی بر کرسی وزارت صمت مینشیند، بیش از همه شاید برای خودروییها تعیینکننده باشد. چراکه اتاق فکر سیاستگزاری در حوزه خودرو در این وزاتخانه برقرار است.
کارشناسان حوزه خودرو معتقدند، احتمالا در وزارت صمت جدید باید منتظر ممنوعیت و محدودیت بیشتر واردات خودروهای خارجی باشیم. احتمالا این دولت با رویکرد حمایت از خودروسازان داخلی به میدان میآید. به خصوص در شرایط کنونی که از برجام و مذاکرات وین هم اخبار خوشی به گوش نمیرسد. پیش از این هم با خروج آمریکا از برجام، شرکتهای رنو و پژو ایران را ترک کرده بودند و حالا احتمالا دولت با شعار خودکفایی بیشتر، ممنوعیت واردات خودرو را تمدید و بر خودکفایی در صنعت خودرو تاکید کند.
دیدگاهتان را بنویسید