امین، امانت‌دار وقت شما...1403-09-03
اشتراک گذاری:

مصرف زیاد قند و نمک و چربی شما را به کرونا نزدیک تر می کند

سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا است، اما مصرف زیاد قند و نمک و چربی سیستم ایمنی شما را روز به روز ضعیفتر می کند و احتمال ابتلای شما به کرونا را افزایش می دهد.

خانه نشینی اجباری این روزهای کرونایی، خود یکی از عواملی است که مصرف تنقلات  و فست فود ها را افزایش داده است . مواد غذایی  که پرنمک ، شیرین و پر چرب هستند ،زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت ، پر فشاری خون، چربی خون بالا ، کبد چرب و… می شوند و خود این بیماری ها خطر ابتلا ومرگ ناشی از کووید19  را افزایش می دهد. بنابراین  در این دوران  باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف می کنیم توجه بیشتری داشته باشیم . در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم تا این دوران همه گیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.

توصیه های کلیدی

در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید.

به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعده های غذایی استفاده کنید.

مصرف سس مایونز را محدود کنید و سالاد خود را با        چاشنی هایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.

تا جایی که ممکن است، روزانه ماست و شیر و پنیر کم چرب مصرف کنید.

مصرف فست فودها مثل انواع پيتزا، سوسيس و كالباس و غذاهاي كنسروي كه حاوي سديم و نمك زيادي هستند را محدود كنيد تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمتر شود.

در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک مانند( آجیل و تخمه های نمکی، چیپس، انواع                        پفک )و مواد شیرین مانند ( انواع شیرینی و بیسکویت و  نوشیدنی های شیرین شده با قند از انواع میوه ها استفاده  کنید.

 انواع نوشابه ها و آبميوه هاي صنعتي، آب نبات، شكلات، نوشيدني هاي شيرين مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شيريني هاي خشك و تر حاوي مقاديرزيادي مواد قندي هستند. مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود،  در مصرف آنها افراط نكنيد.

در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه

 چقدر سدیم  )نمک(، قند و چربی وجود دارد.

احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزنتان باشید.

احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا می شوند پایین است پس به فکر کاهش وزن باشید.

چاقی = افزایش احتمال ابتلا به کرونا = خداحافظی با زندگی

حتی الامکان از بیرون غذا تهیه نکنید و سعی کنید در خانه غذا درست کنید.

مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمایید.از روش های بخار پز یا آب پز کردن بجای سرخ کردن استفاده نمایید. در صورت تمایل به سرخ کردن ، با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید.

نمکدان را از سفره های خود حذف کنید. از چاشنی های دیگر

برای مزه دار شدن غذا استفاده کنید.

مصرف فست فودها مثل انواع پيتزا ، سوسيس وكالباس  وغذاهاي كنسروي كه حاوي سديم و نمك زيادي است را محدود كنيد.

بيشتر از 5 گرم نمك در روز (معادل یک قاشق چایخوری ) مصرف نكنيد. دقت کنید که این مقدار نمک باید از همه مواد غذایی که در طول روز می خورید تامین شود.

به نمک پنهان در مواد غذایی توجه کنید. انواع کنسروها ، فست فودها ، آجیل و تنقلات ، شور ها و ترشی ها حاوی مقدار زیادی نمک هستند.

ادويه جات را جايگزين نمكدان كنيد.

کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از 5 گرم یعنی کمتر از یک قاشق  چایخوری باشد.این مقدار شامل نمکی که بطورطبیعی در غذاها وجود دارد نیز می شود.

برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیمو شیرین، آب نارنج، آویشن، شوید و … استفاده کنیم.

اگر عادت مصرف به پنیرهای سنتی را دارید قبل از مصرف حتما 24 ساعت قبل در آب بگذارید تا مقدار نمک آن کاهش یابد.

پوست مرغ و چربي هاي گوشت و مرغ را جدا كنيد.

سعي كنيد كمتر از غذاهاي سرخ كرده استفاده كنيد.

براي سرخ كردن از روغن مخصوص سرخ كردن استفاده كنيد.

در صورت تمایل به سرخ کردن، ماده غذایی را با کمی روغن و حرارت کم تفت بدهید.

از حرارت دادن زیاد روغن ها و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

از خرید و مصرف روغن هایی که به صورت سنتی  تهیه        می شوند مثل روغنهای کنجد که با روش پرس سرد در معرض دید افراد تهیه می شود  خودداری کنید و در صورت  تمایل به مصرف روغن کنجد از روغن ارده کنجد صنعتی استفاده کنید.

مصرف کره، سرشیر، خامه و سس مایونز را محدود کرده و به جای آن با استفاده از ماست، آبلیمو، روغن زیتون سس سالاد تهیه کنیم .

 پیام های بهداشتی برای پیشگیری از کرونا

  1. با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد .
  2. تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست بااستفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.
  3. دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی خطر ابتلا به کرونا بیشتر می کند با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماری ها بکوشیم.
  4. احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا     می شوند پایین است پس به فکر کنترل وزن خود باشیم .
  5. از میوه های فصل مانند انواع مرکبات که غنی از ویتامین c  هستند روزانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید . یک عدد پرتغال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین  c  مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
  6. برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید.
  7. با مصرف شیر غنی با ویتامین D ، بخشی از نیاز بدن به این ویتامین تامین می شود .
  8. هیچ ماده ی غذایی به تنهایی معجزه نمی کند  تحت تاثیر شایعات در مصرف برخی از اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط ننمایید . تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

منبع: nut.behdasht.gov.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *