امین، امانت‌دار وقت شما...1403-01-09
اشتراک گذاری:

تغذیه در بیماری کرونا

تغذیه چه نقشی در برابر بیماری ها دارد ؟

رابطه مستقیمی بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد . سیستم ایمنی مجموعه ای از سلول ها و اجزایی است که باعث حفاظت بدن در برابر بیماری ها شده و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و سلامتی می شود . وظیفه ی اصلی سیستم ایمنی تخریب باکتری ها ، ویروس ها و انگل ها می باشد . نقش دقیق سیستم ایمنی از بین بردن سلول های آسیب دیده و یا غیر نرمال است . تغذیه سالم می تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماری ها محافظت کند .

مواد معدنی و ویتامین هایی همچون ویتامین  c –  D  – zn  -سلنیوم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

  Vit D3  بطور طبیعی توسط نور خورشید در بدن ساخته می شود و ویتامین C  باعث افزایش گلبول های سفید و سیستم دفاعی در مقابله با عفونت می شود و همچنین  VIT C به میزان فراوان وجود دارد.

گریپ فروت ، پرتغال ، نارنگی ، لیمو شیرین ، لیمو ترش ، فلفل ذلمه ای ، انواع کلم ، آویشن ، جعفری ، کیوی ، آناناس.

نکته مهم دیگر مصرف کربوهیدرات است مه باید متعادل باشد چون مصرف زیاد آن باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی می شود.

منابع غذایی امگا ( روغن سویا ، کانولا ، ماهی و ….) باعث افزایش ایمنی ضد التهاب می شود .

ویتامین های  ZN – C-B-E-D-A و عناصر روی – سلنیوم  تنظیم فعالیت ایمنی و تقویت سیستم ایمنی باید مصرف شود .

در خصوص تغذیه در بیماری کرونا – تاکنون هیچ شواهدی علمی مستندی وجود ندارد ولی مسئولان تغذیه بیمارستان ها و مردم می بایست به تغییر منو های غذایی با تاکید بر گنجاندن مواد غذایی ذیل رعایت بهداشت مواد غذایی در تمام موارد جزء اولویت اول است.

  1. استفاده از نان های سبوس دار ( بجای نان سفید )
  2. حذف دور چین های خام و بجای آن استفاده از سبزیجات رنگی مانند لبو ، کدو حلوایی ، هویج، بروکلی ، گل کلم ، فلفل دلمه ای گوجه فرنگی ، اسفناج ، شلغم  ( حداقل به میزان 60 گرم )
  3. استفاده از نارنج ، زیتون گوجه فرنگی خام .
  4. حذف کوبیده گوشت ، شنیستل ، غذا هایی که خوب پخته نشده اند
  5. صبحانه متنوع ، تخم مرغ آبپز ، گردو ، عدسی .
  6. گنجاندن شیر در وعده غذایی ( پاستوریزه ) لبنیات پروبیوتیک و کم چرب
  7. گنجاندن ماهی در برنامه غذایی
  8. تهیه سوپ مقوی ، سوپ کدو حلوایی ، سوپ سیر ، جو ، خوراک لوبیا با قارچ ، سوپ شیر ، کنار وعده های غذایی
  9. آش حبوبات
  10. سبوس به مواد غذایی اضافه شود .
  11. میان وعده : سیب ، پرتغال ، لیمو شیرین ، شله زرد شیرین شده با عسل .
  12. تهیه غذاهای نرم برای بیمارانی که بی اشتها و نا توان
  13. حذف غذا های سرد مثل الویه ، پیتزا ، ساندویچ سوسیس ، کالباس ، همبرگر و ….
  14. دریافت مایعات کافی مانند آب میوه تازه تا آنتی اکسشیدان کافی و در دسترس بدن وجود داشته باشد .

روزانه 3-5 واحد میوه و سبزی تمام نیاز ها و ویتامین و آنتی اکسیدان فرد را تامین می کند .

خوراکی های ممنوع در زمان مبارزه با کرونا

  1. پرهیز از مصرف ترشی ، لیته ، سرکه و …..
  2. ادویه های تند
  3. سرخ شده در روغن : سیب زمینی و کتلت و مرغ و ….
  4. فست فود ها
  5. روغن های سرخ کردنی  مایع رو جامد ( مصرف چربی باید به حداقل برسد )
  6. نوشابه ها بخصوص نوشابه های گازدار
  7. قند و شکر سفید ، آب میوه های کار خانه ای
  8. مواد قندی مورد نیاز بدن از طریق میوه ها و خوراکی هایی ( خرما ، توت و …..)
  9. قند های طبیعی جبران شود .
  10. غذا های نمک سود ، خشک و غلیظ

توزیع غذا

 با توجه به دستورالعمل ها از ظروف استاندارد گیاهی یا آلومینیومی

پخش توسط متصدی توزیع غذا

افراد باید آستین ، کلاه ، ماسک ، دستکش داشته باشند

جمع آوری پارچ آب ، نمکدان

برنامه شستوشو آشپزخانه و محیط تهیه و فراوری غذا ها و توزیع تا به دست مصرف کننده برسد

منبع : آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *