امین، امانت‌دار وقت شما...1403-01-10
اشتراک گذاری:

توصیه های تغذیه ای به مبتلایان کووید ۱۹

کارشناس مسئول تعذیه معاونت درمان دانشگاه در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی دانشگاه بر داشتن رژیم غذایی سالم تاکید کرد و گفت: در بیماران مبتلا به کرونا، رژیم غذایی باید دارای پروتئین و کالری کافی باشد.

سوری راغبی در این خصوص اینگونه ادامه داد:مقادیر کافی و مناسب ترکیبات پروتئینی باید با مصرف روزانه یک یا دو عدد سفیده تخم مرغ آب پز شده و استفاده از سوپ های حاوی گوشت سفید یا تخم مرغ با انواع سبزیجات مدنظر باشدوی تصریح کرد: از انواع مغزهای گردو، پسته و بادام با سهم یک دوم لیوان در طول روز استفاده شود که هم انرژی، پروتئین و هم مواد غذایی نظیر سلنیوم، منیزیم و آهن مورد نیاز بدن تامین شود تا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن گردد.مشاور تغذیه دانشگاه با اشاره به ایجاد مشکلات گوارشی و تنفسی در بیماران کرونایی گفت:اگر فردی دچار مشکلات گوارشی است حتماً در طول روز چندین نوبت از دوغ کم نمک، ماست کم چرب پروبیوتیک در وعده های متفاوت استفاده کند و برای افرادی که مشکلات تنفسی توام با سرفه و تنگی نفس دارند توصیه به احتیاط در مصرف شیر می شود، زیرا شیر میزان ترشحات ریوی را افزایش می دهد، لذا در این افراد باید از لبنیات کم چرب و کم نمک استفاده شودراغبی افزود: مصرف قندها و ترکیباتی نظیر شیرینی جات و شکلات را مطلقاً توصیه نمی کنیم و خانواده ها بدانند که گاهاً شاید مصرف یک چای نبات باعث ترشح انسولین و کاهش سطح ایمنی بدن شود.وی با توصیه به مصرف کافی مایعات از طریق نوشیدن آبمیوه تازه، آب و آب معدنی در طول روز به میزان۶ تا ۸ لیوان خاطرنشان کرد: مصرف میوه و سبزیجات حاوی منابع ویتامین C و سایر ویتامین ها و همچنین مصرف آبمیوه سیب با هویچ و پرتغال با هویج در دوران کرونایی بیشتر مدنظر باشد.مشاور تغذیه دانشگاه، بی اشتهایی را از دیگر عوارض کرونا برشمرد و گفت: در این بیماران سه وعده کافی نیست و توصیه می شود تعداد وعده های غذایی به ۶ الی ۸ وعده در طول روز افزایش یابدراغبی با اظهار اینکه برخی بیماران کرونا نمی توانند از مواد جامد استفاده کنند گفت: در این افراد توصیه می شود از انواع پوره های سیب زمینی، هویج، تخم مرغ، شیر و کره به عنوان میان وعده نرم استفاده شودوی استرس و بی خوابی را عوامل مضر در بیماران کرونا دانست و گفت: خواب کافی و دوری از استرس در این افراد باید برنامه ریزی و مدیریت شودکارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه ادامه داد: آب میوه صنعتی، نوشابه و دلستر که حاوی مواد قندی بالا می باشد به هیچ عنوان استفاده نشود و مصرف چای به صورت کم رنگ با ترکیبات کشمش و خرما باشد و همچنین مصرف دمنوش ها به دلیل پیشگیری از تداخلات دارویی با نظر پزشک استفاده شودراغبی با اظهار اینکه از آب گریپ فروت نیز به دلیل تداخلات دارویی به هیچ عنوان استفاده نشود گفت: مصرف پرتغال، نارنگی ،لیمو شیرین و کیوی نیز مدنظر قرار گیردوی در بخش دیگری از صحبت های خود به فاکتورهایی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود اشاره کرد و گفت: طبق مطالعات انجام گرفته، کمبود ویتامین D در بین ایرانیان محرز است.مشاور تغذیه دانشگاه در خصوص مصرف ویتامین D افزود: اگر فردی در سه ماه اخیر مصرف ویتامین دی نداشته است توصیه می شود تا ۸ هفته و هر هفته یک عدد مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی استفاده کند و بعد از این بازه زمانی، این مکمل را ماهی یک عدد مصرف کندراغبی با بیان اینکه استفاده از منابع حاوی ویتامین C سیستم ایمنی را بسیار تقویت می کند گفت: مصرف روزی ۳ تا ۴ عدد میوه از مرکبات، فلفل سبز و جعفری برای پیشگیری از کرونا توصیه می شودوی با اظهار اینکه در افرادی که قادر به تامین منبع ویتامین C به صورت طبیعی نیستند، مصرف مکمل توصیه می شود گفت:این افراد باید ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C به طور روزانه مصرف کنند لذا توصیه می شود از قرص های جوشان ۱۰۰۰ میلی گرمی به صورت یک روز درمیان استفاده گردد.کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اینک افراد چاق، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند افزود: این افراد نیز باید قندهای ساده را کمتر مصرف کنند و از شیرینی جات، نوشابه؛ آبمیوه صنعتی نیز استفاده نکنند و همچنین مصرف محدود عسل داشته باشندراغبی اظهار داشت: استفاده از روغن های جامد نباتی و حیوانی که دارای اسیدهای چرب اشباع بیشتری است و باعث افزایش التهاب در بدن بیشتر می شود، کمتر استفاده گردد و بجای آن روغن های مایع با اولویت زیتون، کانولا، سویا، افتابگردان و کنجد توصیه می شودوی تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب برای پیشگیری از کرونا در افراد چاق را بسیار اثرگذار دانست.مشاور تغذیه دانشگاه با اشاره به سوالاتی درباره تهیه میان وعده توسط همراهیان بیمار کووید ۱۹برای مصرف در بیمارستان گفت: تحویل میان وعده باید در زمانی باشد که از سوی بیمارستان ها اعلام می گردد و در بیمارستان ولیعصر(عج) دریافت میان وعده از همراهیان بین ساعت ۱۱ تا ۱۲ صبح و ۶ تا ۷ عصر انجام می شودراغبی با بیان اینکه میان وعده تهیه شده باید تمیز و ضدعفوتی شده باشد گفت: توصیه می شود میان وعده در ظروف یکبار مصرف همراه با کارد و چنگال تهیه و درب ظرف بسته باشد و مشخصات بیمار از جمله نام و نام خانوادگی بخش بستری لیبل زده شودوی با بیان اینکه مواد غذایی فاسد پذیر یا ابمیوه و کمپوت که حاوی مواد قندی بالا است استفاده نشود گفت: برای میان وعده ابمیوه طبیعی در حد میزان ۳۰۰ میلی لیتر از مرکبات توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *